Kdo je Tatjana?

 

Ne znam na dolgo in široko pisat in pripovedovat, še posebno ne o tem, kdo in kaj sem.

 

Sem čisto pd_01680_pdpreprosto Tatjana.

Pa mama. Dvema že skorajda popolnoma odraslima puncama.

Življenjska sopotnica, že zeeeloo dolgo. Z vsemi vzponi in padci.

Sem pa tudi podjetnica. Z dušo in predvsem s srcem.

Znam prisluhnit in rada pomagam.

 

Obožujem naravo, ker v njej ni nič popolnega in je ravno zaradi tega tako izjemno popolno. Iz narave črpam navdih. Včasih me poživi in da novih idej, drugič me zopet pomiri in mi pomaga izkristalizirati ideje.

Rada kuham in rada tečem. O teh dveh mojih hobijih pa boste še veliko slišali, saj jih zelo rada prepletam z svojim delom.

Najbrž se sprašuješ kako in kje ti lahko pomagam.

Po formalni izobrazbi sem diplomirani ekonomist. Več kot dvajset let sem se ukvarjala z računovodstvom. In govorim računovodsko mandarinščino . 🙁

Hec. 🙂  Ne, govorim preprosto slovenščino s primesjo primorščine.

Vedno pa me je tudi zanimalo delovanje »notranjosti« človeka. In moje izobraževanje se je nadaljevalo v tej smeri. Sem namreč tudi certificiran (ICF) coach.

V vseh teh letih sem delala z najrazličnejšimi ljudmi in naletela na najrazličnejše zgodbe o uspehu in na žalost tudi take o neuspehu.

Zanimalo me je, kaj je botrovalo k takim in drugačnim zgodbam. Ker sem precej analitičen človek, sem veliko teh zgodb tudi analizirala.

Veliko uspešnih zgodb je imelo »za sabo« podjetnike in podjetnice, ki so imeli željo po vseživljenjskem učenju. Zavedali so se, da samo njihovo strokovno znanje ne bo zadoščalo za uspeh. Stalno so se izobraževali na področju stroke, podjetništva ter osebne rasti.

Ker želim, da bi čim več podjetnikov živelo uspešne zgodbe, sem v tem podjetju skozi obstoječe in še prihajajoče programe združila najnujnejše podjetniško znanje ter odstranjevanje notranjih preprek do uspešne zgodbe.

Kaj pa moja zgodba?

Trenutno lahko rečem, da živim svoje sanje. 🙂

In to čisto zares. Imam vse, kar sem si v življenju želela.

Ni pa bilo vedno tako. Na žalost sem tudi jaz parkrat pošteno telebnila, tako na podjetniški kot na osebni poti. Vendar sem se pobrala.

Prvi veliki padec je bil leta 2013, ko sva se z možem po 23. letih zakona razšla. Ne, ne bom ti tukaj govorila o tem. 

Je pa to bila ena velika prelomnica v mojem življenju, ki mi je pomagala, da sem začela gledati na življenje malo (ali pa precej :)) na drugačen način. Tudi na podjetništvo sem začela gledati iz drugega zornega kota in seveda tudi na moje lastno podjetje. Imela sem računovodski servis, uspešen in utečen. Stranke so v bistvu kar same trkale na vrata. Za oglaševanje nisem kaj veliko več dajala. Moj glavni prodajni kanal so bila priporočila. 

Vendar sem začenjala čutiti, da to ni več ravno tisto ta pravo. Da lahko dam veliko, veliko več. Spoznala, da je naša notranja igra uspeha za naš uspeh veliko bolj pomembna kot zunanja oz., da jo je veliko več. Spoznala, da se uspeh ne meri samo po količini denarja na bančnem računu, temveč tudi po drobnih stvareh, ki ti razveselijo srce in pobožajo dušo. Spoznala tudi to, da tudi k količini denarja na našem bančnem računu vpliva naša miselnost, ki jo imamo do denarja. Spoznala, de je vse energija, tudi denar in tudi posel.

Drugi taki veliki prelomni trenutek pa je bil, ne tako strašno dolgo tega. Decembra 2016. Ko sem si za 50. rojstni dan, podarila nekaj posebnega. Podarila sem si, ja lahko rečem, svobodo. Ker sem se odločila, da bom svoj utečen in uspešen posel zaprla in pričela na novo. Pričela z novim poslom. Pričela z načinom poslovanja, ki ga doslej nisem poznala. Pričela s poslom, ki mi omogoča, da sem v skladu z mojimi najvišjimi vrednotami, ki so svoboda, srčnost in sproščenost (lahkotnost). Poslom, ki mi omogoča obilo kreativnosti, ki je moja točka moči. Poslom, ki mi omogoča, da res lahko pomagam tam, kjer imam največji potencial. Podjetnikom in podjetnicam, ki so odločeni narediti tisti odločilni korak v njihovem življenju in stopiti na novo pot. Pot njihovega poslanstva.

Moje sanje pa postajajo vedno večje. In jaz jim sledim, čeprav ni vedno lahko. Tudi ni lahko na novo začeti, je pa zanimivo. 🙂

Xoxo

Tatjana