Kaj je uspeh?

Če vtipkaš v google besedo uspeh dobiš skoraj 7.000.000 zadetkov. Če vtipkaš angleško besedo success pa meč kot milijardo. Zanimivo kajne? Tudi to nam kaže, da je uspeh pojem, ki nam je vsem še kako zanimiv.

Uspeh je za vsakogar  nekaj drugega in tudi lahko v vsakem času nekaj drugega.

Za nekoga je uspeh to, da osvoji najvišjo goro, za nekoga je uspeh nastop pred tisoči gledalcev, za nekoga je uspeh preteči maraton, za nekoga je uspeh imeti otroka, za vsakogar je uspeh nekaj drugega.

Ogromno zapisov, knjig, priročnikov, tečajev,…je na temo uspeha. Kako uspeti. Veliko uspešnih ljudi je tudi napisalo knjige kako so uspeli. Veliko je Receptov za uspeh. Vendar kljub temu, da lahko delamo točno tako, kot nam svetujejo, željenega dosežka pa ni. Zakaj le? Odgovor je povsem očiten, ker smo si ljudje tako zelo različni. In niti dvoje okoliščin ni enakih. Prav vsaki človek ki je uspel, je do uspeha prišel po drugačni poti, na drugačen način.

Nekaj stvari pa je bilo kljub temu vsem skupnim. In ena izmed njih je ŽELJA. Jasna in goreča ŽELJA.

Edison: »Kadar si človek nekaj tako zelo močno želi, da je za izpolnitev svoje želje pripravljen zastaviti vso svojo prihodnost, bo slej ali prej zmagal.«

Vsem pa je skupna ena stvar, to je Želja. In o želji ter o izpolnjevanju želja bom danes govorila.

Kako ptice selivke vedo kdaj je potrebno iti na jug?

Zakaj veverička jeseni pridno zbira želodke in jih spravlja za zimo?

Zakaj gazela, ko začuti oz. zavoha leva uteče?

Vse vodi nek notranji sistem vodenja, ki vedno deluje brezhibno.

Kako vemo kdaj moramo vdihnit, kdaj izdihnit. Ja, tudi mi imamo nek notranji sistem vodenja.

Kaj je tisto, ki nas tako loči na primer od živali. V čem smo si tako zelo različni?

Ljudje imamo domišljijo.

V mislih smo lahko vse. V mislih lahko imamo vse.

Kaj so sanje drugega kot misel. In v sanjah smo lahko čisto vse. V enem trenutku smo tukaj  v drugem tam. V sanjah smo lahko celo drugi človek. V sanjah se nam lahko vse zgodi.

Če se nam zgodi, da nas v sanjah nekdo napade, se nam v realnosti se pravi čisto zares se nam poviša srčni utrip, hitro dihamo, možno je tudi, da zakričimo, zamahnemo. In to vse samo zaradi misli, ki so se nam v sanjah podile po glavi.

Ali pa če vzamemo primer tudi v popolnoma budnem stanju, ko pomislimo na nek čudovit trenutek z našo veliko ljubeznijo. Tudi v budnem stanju, se nam samo ob misli na ta prečudovit dogodek, dvigne pritisk, srčni utrip naraste…

Vse to naredi čisto preprosta misel.

In nam je dana domišljija. Dana nam je zato, da jo uporabljamo. In zakaj je ne bi uporabljali pri izpolnjevanju in kreiranju naših želja?

V sanjah smo lahko marsikaj, v mislih se lahko tudi kamorkoli prestavimo, če le vklopimo našo domišljijo. In že sama misel na nekaj lepega, sproži določeno reakcijo v našem telesu.

Iz tega lahko logično sklepamo, da so naše misli mogočne kreatorke.

Mi pa jih lahko usmerjamo.

Kako pa je z našimi željami? So tudi naše želje lahko mogočne kreatorke?

Vse je energija, najprej je misel, iz nje se rodi želja.

Kaj pa vi, imate želje? Kaj pa 100 želja? Ali pa to, ste si jih že kdaj zapisali?

Malo moje zgodbe o tem, kako in kdaj sem začela sama pisati želje…

Ja, poletje 2013 se mi je zapisalo zelo jasno in močno v spomin. Po 23-letih sva se z možem razšla. Zdelo se mi je, kot da mi življenje razpada pred očmi. Čeprav na dnu in razsuta na milijon koščkov sem vedela, da moram naprej. Da se moram postaviti na tak ali drugačen način zopet na noge. Kot nora sem prebirala o osebni rasti čisto vse, kar mi je pod roko padlo. In tako sem v roke dobila članek o pisanju želja. In ne o pisanju ene želje, temveč o 100 željah. Nejeverno sem gledala v članek in rekla, pa ja de. 100 želja, pa kaj še. Jaz imam zgolj eno in ta je da preživim. Ampak članek mi kar ni dal miru. In sem ga vzela zopet v roke, prebrala do konca in si mislila. Zakaj pa ne, če je avtorici članka to delovalo zakaj pa meni ne bi? In konec koncev, kaj pa lahko izgubim?

In sem jih pisala in pisala. Dokler jih nisem napisala vseh 100. Ja, ni bilo lahko, vendar sem vztrajala in sem jih napisala. Na seznamu je bilo veliko najrazličnejših stvari. Od kozarcev, skodelic, potovanj do ljubečega partnerja in hiše. Ker nisem čisto dobro vedela kaj naj s tem seznamom delam, sem si ga preprosto pospravila in sčasoma skoraj pozabila na njega.

No, v tem času se nisem spreminjala in osebnostno rastla samo jaz, spreminjal se je tudi mož, vsak po svoje in vsak na svojem koncu.

Čez dobro leto sem se zopet spomnila na ta seznam in sem ga poiskala. Pa dajmo, sem si rekla, poglejmo, koliko želj se je uresničilo. In kar verjeti nisem mogla svojim očem. Uresničilo se je več kot 80% želj, ki sem jih napisala. V enem letu. No, ljubečega partnerja in hiše takrat še ni bilo. Veliko drugih pa se je le uresničilo. In to me je spodbudilo, da sem si zopet napisala sto želja.

Sedaj je štiri leta od kar sem prvič napisala svoje želje in iz tistega prvega seznama so se izpolnile že skoraj vse. Le nekaj potovanj je še ostalo na seznamu…in ta še pridejo na vrsto…

Ja, tudi ljubeč partner je tukaj in tudi hiša, ki je točno taka, kot smo si jo zaželeli. In ja, partner je zopet prišel v isti zunanji obliki, le notranjost je močno spremenjena, in moja seveda tudi. Oba je gnala želja, velika iskrena goreča želja po spremembi.

Od takrat vsako leto napišem sto želja, pa še kakšno vmes. Sigurno se vam postavlja ob tem vprašanje, če se mi sedaj vsako leto izpolnijo vse ali pa skoraj vse želje. Moram vam iskreno povedati da ne. In ravno to, kaj je vzrok temu, da se ene želje tako lahko izpolnijo in druge tako težko ali pa sploh ne, me je pripeljalo do tega, da sem ta štiri leta posvetila veliko svojega časa raziskovanju tega. Kaj deluje zame in kaj ne. Zakaj enkrat deluje drugič ne.

In o tem, pa o 5.korakih oziroma, kot jim sama rada rečem petih sestavinah Recepta za uspeh sem spregovorila na brezplačnem webinarju Moč naših želja – spregledano orodje, ki nam je vedno pri roki.

Do webinarja lahko prideš na tejle povezavi TUKAJ

Vablejni!

P.S.

Na webinarju sem tudi povedala zgodbo o tem, kako smo prišli do naše hiše, čeprav so nam nepremičninski agenti govorili, da nam ne bo nikoli uspelo in da sanjamo. No, sanje so bile res velike, vendar so sedaj dejstvo. 😊

Facebook
Moč naših želja – spregledano orodje, ki nam je vedno pri roki