Res veliko se piše in govori o obilju.

Kaj pravzaprav je oblije?

Je to, da imaš milijone na bančnem računu? Je obilje to, da imaš ogromno hišo, vikend, jahto ter še kakšno priročno stanovanje v večjem mestu?

Kaj pa je zame obilje?

Obilje je zame trenutek tišine. Je večer z dobro knjigo v rokah in mačko v naročju. Je dan preživet z meni ljubimi osebami.

Obilje je čas, ko ga preživim v kuhinji, ko kuham nekaj novega.

Obilje je čas, ki si ga vzamem čisto zase.

Obilje je poznojesensko jutro, ko opazujem meglice, ki se dvigajo ob vznožju Debnega vrha.

Obilje je skrivnostni sončni zahod, ko rečemo, da Miklavž piškote peče.

Obilje je to, da v tem kar delam uživam. Ker rada pišem, predavam, ustvarjam vedno nove seminarje in tečaje. Obilje je konec koncev tudi to, da mi ne vedno uspe, tako kot sem si na začetku predstavljala.

In ja, obilje je tudi to, da imam dovolj denarja in dovolj časa. Ni pa samo to. Vsaj zame ne. Obilje ni nekaj, kar si moraš pridobiti. Obilje je nekaj kar si.

Obilje se gradi v nas samih. To kar smo, kar izražamo, to privlačimo.

Velikokrat smo ljudje nesrečni, ker nimamo denarja. Takoj se porodi vprašanje, ali če bi imel-a denar, ali bi bila srečna? Bi me denar sam osrečil? Koliko denarja bi me osrečilo?

Govorim o denarju, ker največkrat ob besedi obilje pomislimo ravno na denar.

Torej, bi me denar sam osrečil?

Mislim, da težko. Denar sam je namreč ene vrste papir. Je protivrednost, ki jo dobimo za ta denar tisto, kar nas lahko osreči. Zopet poudarek na lahko. Ker je še vedno možnost, da nas ne.

Pomisli na primer na to, da dobiš 10.000 eur. Ali te bo to res osrečilo? Te bo osrečilo to, kar si boš s tem denarjem kupil-a?

Če nimaš tiste iskrice sreče v sebi že ta trenutek, ti ne bo pomagalo do sreče niti milijon evrov.

Nikakor ne mislim, da ni v redu, da si želiš imeti veliko denarja. To vsekakor ne. Imeti denar je zelo fino. Olajša ti življenje. Imaš veliko več možnosti za marsikaj.

Mislim na to, da tudi z vsem denarjem na svetu ne boš nič bolj vesel, če tega veselja nimaš že sedaj v sebi. Če veselje in radost imaš v sebi že sedaj, se bo potem lahko samo pomnožila.

Obilje je nekaj kar smo. Kar smo v tem trenutku že sedaj.

So trenutki, ko sem izjemno srečna in so trenutku, ko sem malo manj srečna.

Včasih gre vse po načrtih, včasih pa ne.

Včasih se izpolni vsaka želja, včasih pa ne.

Kaj je drugače takrat, ko gre vse po načrtih in ko se izpolnijo vse želje od takrat, ko imam občutek, da gre vse narobe?

Ko gre vse po načrtih in ko se izpolnijo vse želje, sem usklajena z mojo željo. In v tem trenutku lahko rečem, da je res oblije v meni.

Kaj pa takrat ko tega ni? Kako naj pa takrat naredim, da se uskladim z mojo željo, da prikličem obilje vame?

Ko nam nekaj ne uspe in smo jezni ker nam ne uspe, moramo to jezo najprej dati ven iz sebe. Če nam paše takrat kričati, lahko gremo v sobo in kričimo. Če nam paše kaj raztrgati si lahko vzamemo papirnate brisače ali pa časopis in ga raztrgamo. Če nam paše kaj razbiti si vzamemo plastične lončke in skačemo po njih. Jezo lahko spravimo ven iz sebe na veliko načinov popolnoma neškodljivih drugim. In te si izberimo. Ker tlačiti jezo v sebi nikakor ni zdravo. In tudi mi imamo pravico biti jezni, če nam nekaj ne uspe!

Ko se pomirimo, pa se vprašajmo, kaj je tisto, kar nas razveseljuje. Spomnimo se enega lepega trenutka. Trenutka, ko smo bili res srečni. In s tem občutkom sreče pomislimo na tisto željo, ki bi radi, da se nam uresniči. In si to tudi zapišimo.

S tem ko pomislimo na nekaj osrečujočega se naša vibracija dvigne na višji nivo, na višjo frekfenco. In s tem se uskladimo s frekfenco naše želje. Ko smo z našo željo usklajeni, je pot do izpolnitve veliko bolj dostopna.

Obilje je to, kar smo.

 

Facebook
Kaj pravzaprav je obilje?